2015. január 31., szombat

A Modern Idők Gladiátorai

A Modern Idők Gladiátorai

  Alapelvek filozófia: „Ha ülni akarsz, ÜLJ! Ha állni akarsz, ÁLLJ! Csak ne INOGJ!”
Ami a legfontosabb, hogy a fizikai és technikai oktatás hitelessége, hatékonysága és minősége megkérdőjelezhetetlen.
  A fejlődés akkor kezdődik, amikor átléped a határt, amit az emberek úgy hívnak: józan ész. Folyamatos edzéseken mindenki folyamatosan fejleszti a saját tolerancia szintjét. És elfelejti a „csak a részvétel fontos ” vesztes filozófiát. Nem keressük és  csodáljuk nagy mesterek életútjait, de minden tiszteletünk az övék.
 De meggyőződésem, hogy a tanítványokban a túlzott példálózással csak aggályokat és komplexusokat szülünk. A mostban élünk, folyamatosan építjük a jövőt! Mindenki saját sorsának a kovácsa és saját tetteiért felelős. „Magadban higgy, magadnak bizonyíts!”
Az általam diagnosztizált probléma gyökere a harcművészetekre vonatkozóan, hogy minden keleti filozófiát csodáló „turista” elhozott a „harcművészet tortából egy szeletet”, amit ki-mit talál, övé alapon sajátjaként publikál. Ezért mindent köszönünk nekik, mert mindenből lehet tanulni és szükség van az új dolgokra!
 De az ebből említett „torta effektus” ábra a következö. Alapvető problėma az az, hogy az általa ismertetett "stilus irányzatot" egy  teljes harcművészetként publikálja mélyen tisztelt "Mesterek" sokasága. Mivel hamar kiderül , hogy az általa oktatott anyag hiányos, ennek palástolására különbönbőző misztikus és vallási mázzal festi alantos modszertanát.
 Az én vėlemėnyem az, hogy ne ájuljunk már el attol, ha egy Koreai harcművėszet rajongó, überelni akarja a (kakato-gerinket) egy (chikka chagi-val).
 Tévhiteket eloszlatva: nincs olyan hogy legjobb harcművészet, mindegyikben találunk,  Nagy Mestereket akik méltán viselik magasabbnál is magasabb öv fokozatukat. Joggal merül fel a kérdés mi a céljuk vele? Akkora kiváltságot és tiszteletet "kivivni" hogy már ne kelljen harcolniuk?

 Hála rohanó és agresszív világunknak, és persze a kiváncsi közönségnek, szabályrendszerek szokasága áll a harcosok rendelkezésére, hogy felmérhesék képességüket. Ezeket a sorokat halva- gondolhatnánk- hogy minden harcművészbe perzselő és csillapíthatatlan küzdelem utáni vágy ébred! Hát én is remélem.
Harcművészet és Küzdősport..... tényleg óriási a külömbség.
Az a harcművész amelyik  vállja  a küzdősport bármely modját. AZ  A HARCOS! Amelyik nem vállaja ezzen megprobáltatást a stilusa hitelesége védelmében,... Na akkor ők a "harcművészek" új divat generáciojának nemes képviselői.
                                                                          By: Vida Tibor (muay-thai versenyző)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése