2015. január 30., péntek

Az edzés felépítése

                   „Ahova érdemes eljutni, oda nincs rövidebb út”

Edzéseinket két nagy csoportra bonthatjuk

  • erő-állóképesség és technikai képzés
  Erősítés: ahhoz, hogy a technikákat hatékonyan és helyesen végre tudjuk hajtani, szükségünk van a vázizomzat bizonyos pontjainak célzott megerősítésére. Tény, hogy erőnövelésre rengeteg sporteszköz létezik, de mivel nekünk
  • kitartó
  • dinamikus
  • robbanékony 
   izomzat megszerzése a cél, ezért el kell felejtenünk a szokványos kondigépes, illetve súlyzós edzéseket. Az igazán hatékony eszköz a Kettlebel, a különböző húzódzkodó hevederek és végül, de nem utolsó sorban a saját testtömegünkkel végzett gyakorlatok.
Mivel a terhelhetőség mértéke és intenzitása személyenként változik, különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenkit képességeihez és adottságaihoz mérten mozgassunk.



Thai-box technikák: ütés -és rúgástechnikák elsajátítása és gyakorlása zsákon és párban. Ezek a kombinációk muay-thai alapra épülve a mai ring sportok (Box, K1, MMA stb) hatékony és válogatott gyakorlatainak végtelen tárháza.

Őnvédelem: szilárd meggyőződésem az, ha támadást indítanak az egyén ellen, akkor az egyén vérmérsékletével egyenes arányban a támadás elhárítására törekszik. Tehát életszerű szituációs gyakorlatokkal stresszhelyzetet generálunk, hogy előhozzuk az ösztönös reagálást. Itt a gyakorlataink az ellenfél egyensúlyának kibillentésére épülnek.
Ez gyakorlatban egyszerűbb, mint gondolnák…
Ugye régi mondás: „A golyót nem cipeljük, a kockát, pedig nem gurítjuk”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése